Multifokalne kontaktne leće

Nakon 40. Godine života nastaje stanje koje se stručno zove prezbiopija. Prezbiopija nije bolest, već normalna pojava koja zahvaća svakog pojedinca, bez obzira je li do tada nosio naočale ili ne.

Uzrok prezbiopije je smanjenje elastičnosti očne leće koje napreduje s godinama. Posljedica je smanjena sposobnost fokusiranja, odnosno gledanja na blizinu. To je razlog zbog kojeg osobe u početku udaljavaju tekst koji čitaju.

Donedavno smo problem staračke dalekovidnosti rješavali sa progresivnim naočalama – sada su na tržištu progresivne kontaktne leće. Radi se o mekim kontaktnim lećama koje su vrlo udobne i s kojima osoba vidi normalno na daleko i blizu. Progresivne kontaktne leće pružaju slobodu osobama iznad 40 godina života te omogućavaju šire vidno polje nego sa naočalama.

Mi preporučamo progresivne kontaktne leće od silikon hidrogel materijala koji je izuzetno propustan za kisik te omogućuje cjelodnevno nošenje leća bez opasnosti za oko. Prije početka nošenja kontaktnih leća je potreban očni pregled prilikom kojeg ćete dobiti sve potrebne informacije o nošenju kontaktnih leća i svoj probni par mekih progresivnih kontaknih leća.