VRATITE GODINE UZ POMOĆ ESTETSKE KIRURGIJE

Danas je postalo toliko normalno otići na estetsku operaciju da je to postalo poput odlaska običnom kozmetičkom tretmanu. Želja za što ljepšim izgledom učinila je da ni novac nije granica. Zahvati kojima su se podvrgavale samo zvijezde, danas na njih odlaze gotovo svi.

Starenjem oka, stari i pomoćni aparat (vjeđe) na način da dolazi do opuštanja kože vjeđa kako na gornjoj tako i na donjoj vjeđi. Ponekad takvo opuštanje kože može biti izrazito, pa seže do korjena trepavica, nekad i preko njih uzrokujući osjećaj težine u vjeđama te suženje vidnog polja.

U starijoj životnoj dobi (iznad 65. godine života) takav nalaz je relativno čest, no nije rijetkost u određenim slučajevima takvu promjenu na vjeđama uočiti i kod ljudi od 40. godina života pa naviše. Suvišna koža i masno tkivo na očnim kapcima se mogu odstraniti samo operativnim zahvatom estetske kirurgije – BLEPHAROPLASTIKOM. Suvišna koža i masno tkivo se po potrebi odstranjuju i sa gornjih i sa donjih vjeđa. Preoperativno je potrebno učiniti detaljan pregled, kako bi se isključile određene bolesti kod kojih nije indicirana blepharoplastika. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, ambulantno i potpuno je bezbolna.

Osim blepharohalaze kao znak starenja kože mogu se pojaviti i različite tumorozne izrasline (bradavice, keratoze, ksantelazme…) kao i rjeđi slučajevi kožnog karcinoma. Uklanjanje žučkastih naslaga pod kožom vjeđa (ksantelazme, milia…) jednostavan je zahvat koji se radi u lokalnoj anesteziji i može biti uzrokovan poremećajima u organizmu (poremećaj metabolizma masti), virusni uzročnik…). Uklanjanje svih vrsta bradavica i sličnih benignih kožnih izraslina radi se elektrokoagulacijom (kauterom). Upotrebom kautera nije potrebno šivanje niti zatvaranje oka nakon zahvata. Moguće je ukloniti izrasline bez oštećenja okolnih trepavica zbog izuzetne preciznosti. Rezultati zahvata su očiti i vraćaju licu mladolik izgled. također nastupa poboljšanje perifernog vida. U većini slučajeva rezultat operacije je prisutan više godina ili čitav život.

Blepharoplastica
IMG_3388
IMG_3387
IMG_6425
Blepharoplastica
IMG_7430

Blepharoplastica gornjih kapaka