Operacije mrene

JASAN VID U Specijalistička očna ordinacija za oftalmologiju Fokus u Varaždinu operacije najsuvremenijom PHACO metodom. Operacija sive mrene s ugradnjom intraokularnih asferičnih monofokalnih ili multifokalnih leća je potpuno bezbolna. Jasan vid na daljinu i blizinu bez naočala doživjet ćete već dan nakon operacije.

Magli vam se ispred očiju, ne odgovaraju vam više stare naočale, svoj posao i svakodnevne aktivnosti ne možete obavljati kao prije, a imate više od 60 godina – velika je vjerojatnost da imate sivu mrenu na oku. Pad vida u starijoj životnoj dobi može značiti ovisnost o tuđoj pomoći.

5.000 pacijenata

Razvoj sive mrene uzrokuje gubitak vida i, ukoliko se ne liječi, može uzrokovati sljepoću. Liječenje sive mrene je isključivo operativno. Do današnjih dana nije otkriven lijek koji bi usporavao napredovanje sive mrene i odgodio sljepoću. Pri svakoj operaciji katarakte u oko se ugrađuju umjetne intraokularne leće koje nadomještaju pacijentovu zamućenu leću. Pacijenti nakon operacije trebaju nositi naočale za čitanje jer nova ugrađena intraokularna leća ne može mijenjati svoju jakost, kao što je to mogla prirodna leća. Odnedavno na hrvatskom tržištu postoji Tecnis intraokularna multifokalna leća, najnoviji proizvod poznate američke tvrtke Abbott Medical Optics (AMO). Multifokalne intraokularne leće indicirane su za korekciju vida afakije u odraslih pacijenata u kojih je uklonjena siva mrena ultrazvučnom metodom i koji zahtijevaju jasan vid na daljinu i blizinu bez nošenja naočala. Specijalistička očna ordinacija za oftalmologiju Fokus u Varaždinu nudi operacije sive mrene najsuvremenijom PHACO metodom s ugradnjom intraokularnih asferičnih monofokalnih ili multifokalnih leća. Operacija je potpuno bezbolna i svoj jasan vid na daljinu i blizinu bez naočala doživjet ćete već sljedeći dan nakon operacije. – Petnaestogodišnje iskustvo u kirurgiji sive mrene omogućilo nam je da operacija sive mrene postane rutinska operacija u našoj ordinaciji– ističu u Specijalistička očna ordinacija za oftalmologiju Fokus. Više od 5.000 pacijenata koji su operirali sivu mrenu je progledalo uz našu pomoć.

Pridružite im se.